Stołówka szkolna » Jadłospis
Jadłospis
Data | Obiad oraz alergeny występujące w potrawie | Klalorie |
---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Zupa grochowa ( 9, 10 ) Leczo z indykiem, warzywami i makaronem penne (1) Kompot porzeczkowy | kal.701 |
WTOREK | Zupa zacierkowa (9) | kal. 551 |
ŚRODA | Zupa prowansalska z makaronem (1, 9) | kal. 804 |
CZWARTEK
| Kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą jęczmienną ( 9 ) Podudzie pieczone z kurczaka Ryż Mizeria z jogurtem naturalnym ( 7 ) Kompot wiśniowy | kal. 593 |
PIĄTEK | Barszcz ukraiński (9) Kotlet mielony z miruny (4) Ziemniaki Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem Kompot owocowy | kal. 1300 |
Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml