Stołówka szkolna » Jadłospis

Jadłospis

DataObiad oraz alergeny występujące  w potrawieKlalorie

PONIEDZIAŁEK
24.02.2025

Zupa grochowa ( 9, 10 )
Leczo z indykiem, warzywami i
makaronem penne (1)
Kompot porzeczkowy
kal.701
 
 

WTOREK
25.02.2025

Zupa zacierkowa (9)
Schab pieczony z
kaszą bulgur
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Kompot gruszkowy

 kal. 551

ŚRODA
26.02.2025

Zupa prowansalska z makaronem (1, 9)
Racuchy z jabłkami z cynamonem ze śmietaną (1, 7)
Sałatka owocowa
Herbata z cytryną

kal. 804

CZWARTEK
27.02.2025

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą jęczmienną ( 9 )
Podudzie pieczone z kurczaka
Ryż
Mizeria z jogurtem naturalnym ( 7 )
Kompot wiśniowy
 kal. 593

PIĄTEK
28.02.2025

Barszcz ukraiński (9)
Kotlet mielony z miruny (4)
Ziemniaki
Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem
Kompot owocowy
 kal. 1300

Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.

Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml