Stołówka szkolna » Jadłospis
Jadłospis
Data | Obiad oraz alergeny występujące w potrawie | Klalorie |
---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Zupa z cukinią ( 7,9 ) karczek pieczony kluski przecieraki ( 1,3 ) herbata z cytryną | kal. 660 |
WTOREK | Zupa barszcz czerwony ( 7,9 ) ryż z truskawkami i twarogiem ( 7 ) Kompot jabłko z miętą | kal. 570 |
ŚRODA | Zupa jarzynowa ( 9 ) chili con carne makaron ( 1,3 ) Kompot | kal. 585 |
CZWARTEK
| Zupa koperkowa ( 9 ) udko kurczaka pieczone piure czosnkowe ( 7 ) sałatka grecka Kompot owocowy | kal. 593 |
PIĄTEK | Zupa rybna ( 7,4,9 ) zapiekanka warzywna ( 1,3,7 ) lemoniada | kal. 535 |
Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml