Stołówka szkolna » Jadłospis

Jadłospis

DataObiad oraz alergeny występujące  w potrawieKlalorie

PONIEDZIAŁEK
20.01.2025

 

Zupa porowa ( 9 )

schab w sosie chrzanowym ( 1 )

kopytka ( 1,3 )

surówka z czerwonej kapusty

Kompot

kal.780
 
 

WTOREK
21.01.2025

Zupa szczawiowa z jajkiem ( 3,9 )

leczo z kiełbasą

ryż

herbata z cytryną

 kal. 775

ŚRODA
22.01.2025

Zupa barszcz czerwony ( 7,9 )

kotlet mielony drobiowy ( 1,3 )

ziemniaki

marchewka glazurowana ( 7 )

Kompot

kal. 830

CZWARTEK
23.01.2025

 

Zupa fasolowa ( 7,9 )

pyzy ziemniaczane z mięsem i cebulką ( 1,3 )

surówka z kapusty kiszonej

Kompot

 kal. 790

PIĄTEK
24.01.2025

Zupa rybna ze śmietaną ( 4,9 )

spagetti warzywne z soczewicą
( 1,3 )

lemoniada

 kal. 770

Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.

Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml