Stołówka szkolna » Jadłospis
Jadłospis
Data | Obiad oraz alergeny występujące w potrawie | Klalorie |
---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Zupa porowa ( 9 ) schab w sosie chrzanowym ( 1 ) kopytka ( 1,3 ) surówka z czerwonej kapusty Kompot | kal.780 |
WTOREK | Zupa szczawiowa z jajkiem ( 3,9 ) leczo z kiełbasą ryż herbata z cytryną | kal. 775 |
ŚRODA | Zupa barszcz czerwony ( 7,9 ) kotlet mielony drobiowy ( 1,3 ) ziemniaki marchewka glazurowana ( 7 ) Kompot | kal. 830 |
CZWARTEK
| Zupa fasolowa ( 7,9 ) pyzy ziemniaczane z mięsem i cebulką ( 1,3 ) surówka z kapusty kiszonej Kompot | kal. 790 |
PIĄTEK | Zupa rybna ze śmietaną ( 4,9 ) spagetti warzywne z soczewicą lemoniada | kal. 770 |
Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml