PONIEDZIAŁEK
13.10.2025r.
Zupa barszcz biały ( 7,9 )
spagetti z makaronem ryżowym ( 1,3 )
herbata z cytryną
kal. 620
WTOREK
14.10.2025r.
Zupa pieczarkowa z makaronem ( 1,3,7,9 )
kiełbaska pieczona
frytki
surówka z pomidora
Kompot
kal. 624
ŚRODA
15.10.2025r.
Zupa ogórkowa ( 7,9 )
fasolka po bretońsku z kurczakiem
kasza jęczmienna ( 1 )
kompot
kal. 621
CZWARTEK
16.10.2025r.
Zupa barszcz czerwony ( 9 )
kartacze z mięsem i okrasą ( 1,3 )
surówka wiosenna
Kompot
kal. 625
PIĄTEK
17.10.2025r.
Zupa ziemniaczana ( 9 )
łosoś pieczony ( 4 )
makaron z pesto bazyliowym i pomidorami suszonymi ( 1,3 )
lemoniada
kal. 624
Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml