PONIEDZIAŁEK
12.05.2025r.
Zupa koperkowa ( 9 )
gulasz wołowy
kopytka ( 1,3 )
sałatka grecka
herbata
kal. 621
WTOREK
13.05.2025r.
Zupa pomidorowa z ryżem ( 9 )
pierogi z mięsem ( 1,3 )
surówka z pora
kompot
kal. 623
ŚRODA
14.05.2025r.
Zupa kapuśniak ( 9 )
klopsiki z sosie śmietanowo koperkowym (1,3,7)
młode ziemniaczki
surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem (7)
kompot
kal. 624
CZWARTEK
15.05.2025
Zupa ogórkowa( 7,9 )
kotlet schabowy ( 1,3 )
ziemniaki
sałatka z pomidora
kompot
kal. 623
PIĄTEK
16.05.2025
Zupa rybna (4,7,9)
makaron z truskawkami i twarogiem (1,3,7)
kompot
kal. 619
Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml