PONIEDZIAŁEK
14.04.2025
Zupa pieczarkowa z ziemniakami ( 7,9 )
pierogi z mięsem i okrasą ( 1,3 )
sałatka grecka z oliwą z oliwek
herbata
kal. 619
WTOREK
15.04.2025
Zupa żurek z jajkiem i kiełbasą ( 7,9 )
pieczeń rzymska wołowo wieprzowa ( 1,3 )
ziemniaki
buraczki na ciepło
kompot
kal. 623
ŚRODA
16.04.2025
Zupa grochowa z kiełbasą ( 9 )
makaron z owocami i serkiem ( 1,3 ,7 )
kompot
kal. 610
CZWARTEK
17.04.2025
Zupa jarzynowa ( 9 )
kotlet z piersi kurczaka ( 1,3 )
ziemniaki
sałatka z pomidora
Kompot
kal. 620
PIĄTEK
18.04.2025
Zupa krem cytrynowy ( 9 )
ryba smażona ( 1,4 )
ziemniaki
mizeria
lemoniada
kal. 622
Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml