PONIEDZIAŁEK
31.03.2025
Zupa kapuśniak ( 9 )
spagetti carbonara z suszonymi pomidorami ( 1,3,7 )
surówka z czerwonej kapusty
herbata
kal. 625
WTOREK
01.04.2025
Zupa kapuśniak ( 9 )
spagetti carbonara z suszonymi pomidorami ( 1,3,7 )
surówka z czerwonej kapusty
herbata
kal. 622
ŚRODA
02.04.2025
Zupa chrzanowa z jajkiem ( 3,7,9 )
leczo warzywne z mięsem wieprzowym
( 1,3 )
ryż
kompot
kal. 619
CZWARTEK
03.04.2025
Zupa fasolowa ( 9 )
kaszotto z pęczaku i młodej kapusty z koperkiem i boczkiem ( 1 )
Kompot
kal. 615
PIĄTEK
04.04.2025
Zupa z łososiem ( 4,7,9 )
racuchy z jabłkami ( 1,3,7 )
polewa śmietanowa
lemoniada
kal. 628
Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml