PONIEDZIAŁEK
15.09.2025r.
Zupa grochowa ( 9 )
makaron z serem i truskawkami ( 1,3,7 )
herbata ziołowa
kal. 621
WTOREK
16.09.2025r.
Zupa żurek ( 7,9 )
filet indyka duszony
zapiekanka ziemniaczana z mozzarellą i pomidorami( 7 )
Kompot śliwkowy
kal. 625
ŚRODA
17.09.2025r.
Zupa owsianka z dynią i pieczarkami ( 9 )
udko kurczaka pieczone
piure czosnkowe ( 7 )
marchewka z groszkiem ( 1,7 )|
kompot malinowy
kal. 626
CZWARTEK
18.09.2025
Zupa owsianka z dynią i pieczarkami ( 9 )
udko kurczaka pieczone
piure czosnkowe ( 7 )
marchewka z groszkiem ( 1,7 )
kompot malinowy
kal. 625
PIĄTEK
19.09.2025
Zupa koperkowa ( 9 )
ryba smażona ( 1,3,4 )
ziemniaki
surówka wiosenna
lemoniada
kal. 625
Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml