Jadłospis
Data | Obiad oraz alergeny występujące w potrawie | Alergeny |
---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Zupa prowansalska z makaronem | alergeny w posiłku: 1,3,7,9 |
WTOREK | Zupa cygńska | alergeny w posiłku: 1,3,7 |
ŚRODA | Zupa pieczarkowa z lanymi kluskami | alergeny w posiłku: 7,9 |
CZWARTEK
| Zupa koperkowa z ryżem | alergeny w posiłku: 1,3,7,9 |
PIĄTEK | Zupa jarzynowa | alergeny w posiłku: 1,3,4,7, |
Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml