Stołówka szkolna » Jadłospis
Jadłospis
Data | Obiad oraz alergeny występujące w potrawie | Klalorie |
---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Zupa z jarzynowa ( 9 ) szynka w sosie własnym ( 1 ) kasza bulgur ( 1 ) surówka z ogórka kiszonego herbata z cytryną | kal.770 |
WTOREK | Zupa ryżanka ( 9 ) klopsik w sosie śmietanowym ( 1,3,7 ) ziemniaki mix papryk Kompot | kal. 785 |
ŚRODA | Zupa kapuśniak ( 9 ) kotlet schabowy ( 1 ) ziemniaki mizeria ( 7 ) Kompot | kal. 810 |
CZWARTEK
| Zupa pieczarkowa z ziemniakami ( 7,9 ) potrawka z kurczaka z ananasem ryż paraboliczny
| kal. 770 |
PIĄTEK | Zupa ziemniaczana ( 1,3,9 ) zapiekanka makaronowa z łososiem warzywa na parze lemoniada | kal. 810 |
Dyrektor zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
Wielkość porcji:
zupa: 250 - 300ml
ziemniaki: 150 – 160g
kasza, ryż: 80 – 100g
porcja mięsa, ryby: 90 – 120g
surówka : 100 – 130g
kompot, lemoniada, herbata, sok: 200ml